Miért különleges ez a technika?

hr

A nagy teljesítményű drónokkal készített felvételek egyediségét és különlegességét az adja, hogy a méretükből adódóan szűk helyekre (pl. épületek vagy fák lombjai alatt, templomtornyok között) lehet berepülni, ahová semmilyen más repülőeszközzel (pl. repülőgéppel vagy helikopterrel) sem lehet. Emberléptékű, közeli nézőpontoktól a madártávlatig – akár egyetlen snittben – tudunk felvételeket készíteni. Az octocopter és a giroszkópos stabilizátorra szerelt, tőle függetlenül mozgó kamera irányítását akár 1000-1500 méteres vízszintes és 300-400 méteres függőleges irányba tudjuk megvalósítani. Gépeink finoman manőverezhetőek és – a rengeteg tesztelésünknek köszönhetően – nagyon stabilan repülnek, és a felvételek is megdöbbentően stabilak. Felvétel közben a földi monitoron HD minőségű élő képet látunk a kamera által látottakból, így tudunk pontosan komponálni, figyelni a kivágásra, forgásokra. Profi pilótánk a rezzenéstelen repülést, hivatásos operatőrünk a képi világ és a kompozíció profizmusát garantálja. A műszaki megbízhatóságot, minőséget és a fejlesztéseinket a háttérben dolgozó gépész- és villamosmérnök kollégáink biztosítják.

Az Airfilm stábja szakmailag magasan képzett, emberileg baráti, akikkel jó egy csapatban dolgozni!

– HEGYI NÓRA | ART VADER MOTION

Technika

hr

A kamera

A légifelvételeket a megrendelő igénye szerinti kamerával készítjük, mely lehet ARRI Alexa Mini, RED Epic, RED Dragon vagy Canon 1DC (4K), illetve Canon 5D Mark IV, de alkalmazkodunk egyéb igényekhez is a felsorolt méret kategóriában. Mivel a drón maximálisi emelőképessége 25 kg, így bőséges erőtartalékkal rendelkezik a fent említett kamerák mozgatásához. A kamerákhoz felszerelhető focus és/vagy iris vezérlő motor is. A kamera stabilizálását MoVi PRO, illetve MoVi M15-ös rendszerrel oldjuk meg, ami tökéletes egyensúlyt és rezgéscsillapítást biztosít bármelyik kamera számára.

A drón

Cégünk 2016-tól két különböző, de működtetési szempontból azonos drónnal rendelkezik. Ennek legfőbb előnye az, hogy egy esetlegesen felmerűlő igény esetén két eszközzel is meg tudunk jelenni a forgatás helyszínén, ami a fokozott megbízhatóságot jelenti a produkció számára.

Akkumulátor

A napi munka során egy új helyszínre érkezve az első felszállást 15-20 percen belül meg tudjuk kezdeni. Egy akkumulátorral – a kamera súlyától függően – 10-12 percet tudunk a levegőben maradni. Az akkumulátor cseréje maximum 2 perc. Több akkumulátorral és egy benzines, áramfejlesztő aggregátorral is rendelkezünk, ezért folyamatos töltésre és ezáltal repülésre van lehetőség.

Hol használható?

  • Filmes vagy televíziós forgatások
  • Reklámfilm készítése
  • Ipari területek dokumentálása
  • Projekt dokumentációk (autópálya-, autóút-, gátépítés, egyéb beruházások)
  • Régészeti feltárások
  • Erdő-, és mezőgazdasági területek illetve vadkár felmérése
  • Topográfiai felmérések
  • Ingatlanok fotózása
  • Hőkamerás felmérések