TECHNIKA

A légifelvételeket a megrendelő igénye szerinti kamerával készítjük, mely lehet ARRI Alexa Mini, RED Epic, RED Dragon vagy Canon 1DC (4K), illetve Canon 5D Mark IV, de alkalmazkodunk egyéb igényekhez is a felsorolt méret kategóriában. Mivel a drón maximálisi emelőképessége 25 kg, így bőséges erőtartalékkal rendelkezik a fent említett kamerák mozgatásához. A kamerákhoz felszerelhető focus és/vagy iris vezérlő motor is.

A kamera stabilizálását MoVi PRO, illetve MoVi M15-ös rendszerrel oldjuk meg, ami tökéletes egyensúlyt és rezgéscsillapítást biztosít bármelyik kamera számára.
Hammer_Alexa6

 

Cégünk 2016-tól két különböző, de működtetési szempontból azonos drónnal rendelkezik. Ennek legfőbb előnye az, hogy egy esetlegesen felmerűlő igény esetén két eszközzel is meg tudunk jelenni a forgatás helyszínén, ami a fokozott megbízhatóságot jelenti a produkció számára.

A légifotókat elsősorban Canon 5D Mark III fényképezőgéppel, 22 megapixeles (5760×3840 pixel) felbontásban készítjük, mely méret lehetőséget ad a digitális nagyításra is. A JPEG mellett RAW formátumú file-t is rögzítünk, ami pedig széleskörő utómunkálatra ad lehetőséget. Ezen kívül természetesen lehetőség van bármelyik Canon tükörreflexes fényképezőgép használatára is.

 

Oktokopter4

 

A napi munka során egy új helyszínre érkezve az első felszállást 15-20 percen belül meg tudjuk kezdeni. Egy akkumulátorral – a kamera súlyától függően – 10-15 percet tudunk a levegőben maradni. Az akkumulátor cseréje maximum 2 perc. Több akkumulátorral és egy benzines, áramfejlesztő aggregátorral is rendelkezünk, ezért folyamatos töltésre és ezáltal repülésre van lehetőség.

 

Hammer_Alexa4